Valikko Sulje

Hei sienalainen

sienan_pallukat_2_pieni

Tervehdimme sinua näin heti syksyn alkajaisiksi. Tästä eteenpäin jäsenkirjeitä postitetaan kaksi kertaa vuodessa. Lehti-ilmoitukset ovat osoittautuneet tällaisena kuvatulvan

aikakautena varsin tehottomiksi. Jotta tavoitamme mahdollisimman kattavasti jäsenistön, informoimme ajankohtaisista asioista henkilökohtaisesti kirjeitse ja www.siena.fi nettisivun kautta.

Tänä ja ensi vuonna onkin runsaasti mielenkiintoisia kuvioita. Kuluneen kesän kynnyksellä Saarijärven museolla ollut ”Törkeen tärkeetä” näyttely kokosi samojen seinien sisälle taas ajatuksia herättävän kokonaisuuden. Näyttely, kaikkine oheistapahtumineen, keräsi runsaan kävijämäärän. Eksoottinen taidebasaari oli auki viikon ajan heinäkuussa ja osoittautui kävijöiden kommenteista päätellen miellyttäväksi tavaksi tutustua sienalaisten taiteeseen. Siena on levittänyt taiteellisia lonkeroitaan myös hieman kotipitäjää pidemmälle. Sienalaisia taiteilijoita oli esillä tänä kesänä Jämsän ARS JOK’VARS-näyttelyssä peräti 15 kappaletta. Sienan taide-t-paitoja jäi museoon ja basaarien näyttelyiden jälkeen muutamia hajakappaleita varastoon. Jos et ole vielä ehtiny ostaa itsellesi omaa paitaa, niin niitä voit halutessasi tiedustella puheenjohtajalta.

Vuosi 2010 on Sienan 25. toimintavuosi. Juhlan kunniaksi polkaistaan käyntiin korttikilpailu. Siena painattaa taidekorttisarjan, jossa on kymmenen erilaisella kuvalla painettua korttia. Yksi korteista tulee olemaan Sienan logolla varustettu kortti. Kilpailussa etsitään siis yhdeksän taideteoksen kuvaa, joista voidaan koota mielenkiintoinen korttisarja. Voittaja yhdeksikkö saa kortteja itselleen palkinnoksi ja loput kortit tulevat myyntiin. Kilpailutyöt lähetetään 1-30.10.2009 välisenä aikana A4-kokoisina paperiversioina. Alkuperäisiä töitä ei kannata lähettää, jottei postitus turmele niitä. Valokuva tai kopio työstä riittää. Samassa kuoressa voi halutessaan lähettää useammankin kuin yhden työn kuvan. Kilpailutyössä on vapaavalintainen tekniikka.Työt lähetetään nimettöminä osoitteeseen: Saarijärven museo, PL 13, 43101 Saarijärvi. Kuoreen merkintä: Sienan korttikilpailu. Samaan kirjekuoreen sisälle laitetaan mukaan nimimerkillä varustettu taitettu paperi, joka kätkee sisälleen kuvantekijän oikean nimen ja yhteystiedot. Yhdeksikön valinnan tekee kulttuurin kentältä koottu raati. Voittajille ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Lähdemme esittäytymään Äänekoskelle Hoikkassaliin 23.9.-9.10.2009. Teemana on SIENA-09, joka rajaa myös näyttelyyn valittavien töiden valmistumisvuoden. Jurytettäväksi saa tuoda vain vuoden 2009 aikana valmistuneita teoksia. Asianmukaisilla tiedoilla ja ripustusvalmiuksilla varustetut työt toimitetaan Gummeruksen talolle (Seurahuoneen vieressä oleva rakennus Ilolantiellä) sunnuntaina 6.9.2009 kello 10-12. SIENA-09 näyttelyn kokonaisuuden rakentamisesta vastaavat Saara Pylvänäinen ja Maisa Kivi. Tuomansa työt voi lunastaa takaisin Gummerukselta sunnuntaina 11.10.2009 kello 14-15 välisenä aikana.

Talvinäyttely pystytetään kevättalvella 2010 Saarijärven kaupungintalolle. Tarkka ajankohta ilmoitetaan nettisivuilla ja puskaradiossa, kun se selviää. Pekka Juntunen juryttää näyttelyn, jonka teemana on tällä kertaa: Tunteita ja tuoksuja.

Ensi kesänä kootaan Sienan retrospektiivinen näyttely. Nyt kannattaa kaivella varastojaan, sillä tulevaan kesänäyttelyyn toivotaan mahdollisimman vanhoja töitä. Tarkka ajankohta ja paikka informoidaan lähempänä tapahtumaa.

Mahdollisia vierailukohteita

Siena kartoittaa mahdollisuutta järjestää Saarijärven kulttuuritoimen kanssa yhteinen taidematka Helsinkiin. Näyttelykohteina olisivat Galleria Heinossa 3.10.-25.10.2009 esillä oleva Samuli Heimosen näyttely sekä Ateneumin Picasso näyttely 18.9.2009-6.1.2010.

Uusia näyttelypaikkoja Saarijärven keskustassa, joihin omia teoksia voi tuoda esille:

Cafe Kardemum, joka esittelee seinällään kuukauden taiteilijan yhden työn.
Yhteyttä voi ottaa Mikko Hildeniin 050-5968884

Valola, vanhan Vattenfall-talon tiloihin mahtuu runsaasti töitä.
Yhteyttä voi ottaa Maarit Töysään.
maarit.toysa@kehra.net , 046-6821561

Gummeruksen-talon ikkunagalleria, paikka kuudelle työlle.
Työtilaa on myös mahdollista vuokrata itselleen.
Yhteyttä voi ottaa Heini Tenokoskeen 040-5031801

Lämpimästi kaikkeen toimintaan mukaan toivottaen:

Heini Tenokoski Suvi Hyppönen
puheenjohtaja sihteeri
p. 040-503 1801 p. 040-832 0364
heini.tenokoski@karstula.fi suvi-tuulikki.hypponen@pp.inet.fi