Valikko Sulje

anna_karppanenPerspektiivikokeilut näyttelevät pääosaa Anne Karppasen maalauksissa. Katsoja voi monin tavoin tulkita nyöreissä sätkivän naisen ihmissuhteita ja kohtaloa, tai pohtia, miten soturi taistelee nykyaikana rahan mahtia vastaan.

Lasten laulusta syntyneen inspiraation seurauksena Pieni liekki -työssä pohditaan muun muassa ilmastonmuutosta. Yhteistä Karppasen töille on myös musta tausta, joka antaa tilaa värimaailmalle. – Kun aloitan uuden työn, en koskaan tiedä, millainen se on valmistuessaan. En tee etukäteen visioita, vaan maalaaminen on seikkailu, jonka lopputuloksena syntyy taidetta, kertoo Kauhajoen kuvataidelinjalla sekä nykyisin Imatralla grafiikkaa opiskeleva Karppanen.

Saarijärven taiteilijaseura Sienassa uutta luova Karppanen haaveilee, että voisi tulevaisuudessa elättää itsensä taiteilijana. Kymmenen vuotta maalausten parissa on vain vahvistanut uskoa siihen, että tämä on oma juttu. Maalauksien ohessa syntyy myös tekstejä, joista Karppanen on julkaissut oman runokirjan Peltipurkkienkeli.

– Keski-ikäisenä on tärkeää miettiä, mitä itse haluaa, jotta voisi kasvaa ihmisenä. Ei kannata tehdä koko elämäänsä totutusti jotain, kellon ja rutiinien mukaan. Elämä on lyhyt aika. Se pitää elää täysillä.

SIENA-09 tarjoaa Hoikkassalissa maistiaisen siitä, miltä taiteilijaseura näyttää juuri nyt. Näyttely on avoinna 9.10. saakka.

– SALLA NORONTAUS | SISÄ-SUOMEN LEHTI | Lauantaina 3. lokakuuta 2009