Valikko Sulje

Äänekosken taiteilijaseura ry kutsuu Saarijärven taiteilijaseura Sienan jäseniä ja kaikkia taiteen ystäviä Taidenäyttelymatkalle Helsinkiin 16.02.2013.  Näyttelyinä 52 sielua- symbolismin maisema 1880-1910 Ateneumissa ja Marjatta Tapiolan näyttely Helsingin taidemuseo Tennsipalatsissa.

Ateneumin taidemuseon 52 sielua -näyttely esittelee vuosien 1880 ja 1910 välillä maalattuja runollisia, mystisiä ja aistivoimaisia tulkintoja luonnosta. Esiteltävien 52 taiteilijan joukossa on mukana maailmantaiteen suuria mestareita kuten Vincent van Gogh, Claude Monet, Paul Gauguin, James McNeill Whistler, Piet Mondrian, Edvard Munch, Paul Signac ja Wassily Kandinsky. Heidän rinnallaan esitellään myös kansainvälisesti vähemmän tunnettuja taiteilijoita kuten Eugène Carrière, James Ensor ja Georges Lacombe. Suomalaisista taiteilijoista näyttelyssä ovat mukana Väinö Blomstedt, Albert Edelfelt, Akseli Gallen-Kallela, Hugo Simberg ja Ellen Thesleff.

Taidemaalauksen voimahahmon Marjatta Tapiolan (s. 1951) retrospektiivisessa näyttelyssä on esillä teoksia 1980-luvulta vuoteen 2012. Ainutlaatuinen katsaus ulottuu ihmisyyden kriittisestä tarkastelusta antiikin taruston tematiikkaan. Tapiolan ura ulottuu neljälle vuosikymmenelle ja hänen luomisvoimansa löytää tänäkin päivänä uusia ilmenemismuotoja. Kantavana teemana teoksissa on ihminen ja hänen elämänsä kaikki puolet riemuineen ja kärsimyksineen.

 

Lähtö Saarijärven matkahuollosta klo 6:30 ja paluu klo 21:30. Reitti kulkee Svi-Äänekoski-Hirvaskangas-Vaajakoski-Helsinki. Matkan hinta 50 € /hlö sisältää kuljetuksen, pääsyliput näyttelyihin sekä esittelymaksun Ateneumissa.

Jos olet kiinnostunut matkasta, varaa paikkasi 20.1.2013 mennessä 0405879629 /Mirja  tai mirja.kaipio(at)r-wood.net