Valikko Sulje

Saarijärven museo tiedottaa;

” Maisteri, taidekasvattaja Sirkka-Liisa Särkkä Jyväskylästä vierailee museossamme pitämässä tutkielmansa nojalla esityksen: Michelangelon taiteen muotokielen yhtäläisyyksistä eri mediumeissa torstaina 11.4.2013 klo 18.00
Luento on eräänlainen taideanalyysimalli, joka on sovellettu Michelangelon taiteen eri alueisiin. Michelangelo valikoitui aikanaan Sirkka-Liisa Särkän tutkimuskohteeksi, koska Michelangelo oli monitaiteinen persoona, hän oli mestari kuvanveistossa, mutta myös maalaustaiteessa, arkkitehtuurissa ja jopa sanataiteessa. Luennossa paneudutaan Michelangelon väitteeseen hänen olevan ennen kaikkea kuvanveistäjä. Mitä hän sillä tarkoittaa, koska Michelangelon koko muu tuotanto on yhtä mestarillista? Voidaanko siis teosten muotokielen perusteella löytää tähän selitys?
Analyysimalli on sovellettavissa kaikkiin taiteilijoihin ja heidän tuotantoonsa. Luento on tekstipainotteinen eli kuvia on vähemmän – vain sanallisen  esityksen tueksi. Mutta Sirkka-Liisa Särkkä on selkeä, mukaansatempaava esittäjä.

Museossamme on tuona päivänä juuri avautunut näyttely Periferi.

Periferi on Pohjoismaissa kiertävä näyttely, joka  käsittelee Keski-Suomeen eri syistä ulkomailta muuttaneiden taiteilijoiden kokemuksia kodista ja Keski-Suomesta. Periferi -näyttely koostuu nykykuvataiteesta ja mukana olevat taiteilijat ovat ansioituneita alallaan. Taiteilijoita on yhteensä seitsemän ja tekniikat vaihtelevat maalauksesta multimediaan. Näyttelyn on koonnut jyväskyläläinen kuvataiteilija Kaisa Lipponen.  Näyttely on esillä Saarijärven museossa 11.4 – 2.6.2013 ”