Valikko Sulje

HYVÄT TAITEEN YSTÄVÄT

LORCA-ILTA TO 13.01.MAISA KIVEN NÄYTTELYN YHTEYDESSÄ SAARIJÄRVEN MUSEOSSA

Saarijärven Museossa TORSTAINA 13.päivänä tammikuuta klo 18 rakennetaan siltaa Suomesta Espanjaan runon, kuvataiteen ja sävelten siivin.

Lausuntataiteilija Maija Piitulainen esittää Frederico Carcia Lorcan runoja. Runoilijan rankka elämä, mutta myös suuri rakkaus Andaluciaan välittyvät hänen runoistaan. Vähemmän tunnettua on, että Lorca myös sävelsi. Juha Hintikka esittää Lorcan sävellyksen huilulla sekä improvisoi espanjalaiseen henkeen akustisella kitaralla. Katsauksen Espanjan kuvataiteeseen tekee FM Marjo Ahola.

Museossa on esillä Maisa Kiven Lumienkeleitä ja muita kuvia -taidenäyttely helmikuun 6. päivään asti. Useiden teosten lähtökohdat löytyvät espanjalaisesta kulttuurista. Esillä on myös mm. maurien Espanjaan tuoman cuerda seca -tekniikan keinoin toteutettuja saviteoksia. Näyttely luo mielenkiintoisen ympäristön illan ohjelmistolle. Tilaisuus on ilmainen.

LORCA-ILTAAN saapuvilla on mahdollisuus tutustua ennen klo 18.00 Saarijärven kaupungintalossa avoinna olevaan taiteilija Pia Kianteen lasiveistos- ja valokuvanäyttelyyn. Taiteilija on työskennellyt vuosia Espanjassa Cadizissa, jonka kiehtova historia toistuu hänen teoksissaan.

(Pian näyttelyn avajaiset maanantaina 10.01.2011 klo 18 Saarijärven kaupungintalossa, liitteessä enemmän näyttelystä.) Taiteilijoiden Kivi ja Kianne samanaikaiset näyttelyt Saarijärvellä ovat jatkoa viime talvena Espanjassa aloitetulle näyttely-yhteistyölle.

Tervetuloa !