Valikko Sulje

 

HEI Sienalaiset!

 

 

Kierrätystaidenäyttely – Sammakkokangas Oy:n 10 v. juhlavuonna 2014

 

Sammakkokangas Oy järjestää yhdessä Taiteilijaseura Siena ry:n kanssa taidenäyttelyjen sarjan vuoden 2014 aikana. Taidenäyttelyn teemana on taidetta kierrätysmateriaaleista. Taideteos voi olla joko kokonaan tehty kierrätysmateriaalista tai siihen voi yhdistää jotakin uusiutuvaa materiaalia (kuten pajua). Teos ei voi olla kokonaan uusiutuvasta materiaalista tehty vaan kierrätysmateriaalin käytön tulee teoksesta näkyä.

 

 

Mikä on Sammakkokangas Oy?

 

Sammakkokangas Oy on kuntien omistama jäteyhtiö. Yhtiö perustettiin 2003 ja varsinainen toiminta alkoi vuoden 2004 alusta. Yhtiön omistajakuntia ovat Saarijärven ja Viitasaaren kaupungit sekä Karstulan, Pihtiputaan, Kivijärven, Kannonkosken ja Kinnulan kunnat. Yhtiö perustettiin huolehtimaan pohjoisen Keski-Suomen jätehuollosta. Yhtiön varsinaisen toiminnan aloittamisesta tulee kuluneeksi 10 vuotta 1.1.2014. Yhtiö viettää juhlavuottaan ja aikoo juhlistaa sitä erilaisilla tapahtumilla vuoden 2014 aikana. Vuoden aikana taidenäyttelyjä tulee olemaan yhteensä kahdeksan. Näyttelyt järjestetään edellä mainittujen seitsemän kunnan lisäksi myös Pylkönmäellä. (Pylkönmäki oli yhtiön perustamisvaiheessa oma kuntansa ja yksi osakkaista.) Näyttelyt ajoittuvat tammi – syyskuun väliseksi ajaksi. Näyttely on aina kuukauden kerrallaan kussakin kunnassa. Riippuen saapuvista töiden määrästä, näyttelyjen sisältö saattaa hieman vaihdella. Tarkoituksena on saada mahdollisimman paljon teoksi näytteille.

 

 

Mikä on kierrätystä? Mikä on kierrätysmateriaalia?

 

Kierrätys tarkoittaa materiaalin, esineen tai muun kulttuurillisen asian käyttämistä hyödyksi uudessa yhteydessä. Usein kierrätyksellä tarkoitetaan jätteiden hyötykäyttöä uusien tuotteiden valmistuksessa. Kierrätys vähentää yleensä neitseellisten raaka-aineiden ja energian kulutusta, minkä vuoksi se on ympäristöä säästävä ratkaisu. Nykyisin kierrätys tai kierrättäminen on päivän sana.  Kierrätys liitetään jo lähes jokaiseen asiaan. Kierrätys merkitsee jokaiselle varmaan vähän erilaisia asioita. Käsillä tekijöille kierrätys on varmaan hyvin läheistä, ei kuitenkaan uusi ilmiö. Se on ollut taloudellinen pakko tai yleisesti hyödyllistä, turhan tuhlauksen välttämistä. Kierrätystä on se, että jokin esine käytetään uudelleen jossain uudessa merkityksessä tai työtavassa. Kierrätystä on esimerkiksi se, että löydän varastostani 20 vuotta vanhoja keraamisia astioita ja teen niistä mosaiikkitekniikalla taulun. Tai jos vaikka teen korun löytämästäni kauniista lasinpalasesta virkkaamalla sen ympärille metallilankaa ja kiinnittämällä joukkoon vanhoja nappeja ja helmiä. Kierrätystä ja kierrätysmateriaalin käyttöä on se, että tietoisesti etsii vanhoja, käytettyjä esineitä ja keksii niille uudelleen käyttöä.

 

 

Miten toimia, jos haluaa mukaan näyttelyyn?

 

•       Ennakkoilmoittautuminen 1.7.2013 mennessä Suvi Hyppöselle (p.040 832 0364)

 

•       Voit ilmoittautua myös tuodessasi töitä kesänäyttelyyn

 

•       Syksyllä järjestetään materiaalien etsintäpäivä Sammakkokankaan jätekeskuksessa. Ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.

 

•       Työt tulee olla valmiita syksyllä 2013. Tarkempi ajankohta kerrotaan ilmoittautuneille myöhemmin.

 

•       Työt näyttelyyn valitsee Sammakkokangas Oy.

 

 

Teoksen maksimi koko on 1m x 1m. Teoksen maksimi paino seinälle ripustettavalle on noin 10 kg ja veistoksille 20 kg. Työssä ei saa olla irrallisia osia. Työt tulee pystyä luovuttamaan näyttelykäyttöön tammi – syyskuun (2014) väliseksi ajaksi.

 

 

 

Kesäisin terveisin Sammakkokangas Oy