Valikko Sulje

TERVEHDYS SIENALAINEN!

Lehdet ovat pudonneet puista ja lunta odotellessa voi hetken vielä muistella menneen vuoden tapahtumia ja valmistautua tuleviin rientoihin. Kesäkuussa Pajupuron koululla oli joukko sienalaisia opiskelemassa kuvanveistoa Radoslaw Grytan ohjauksessa. Viiden päivän kurssi oli antoisa ja herätti keskustelua, että olisi hedelmällistä saada kurssille jatkoa.

Kesäkuusta elokuuhun pyörinyt Sienan kesägalleria saavutti suuren suosion. Galleriassa työskenteli kesän aikana kolme kesätyöntekijää, jotka esittelivät Sienan toimintaa, pyörittivät galleriaa ja opastivat turisteja. Galleriatoiminnan päätteeksi Kafe Kardemumissa järjestettiin Sienan taidehuutokauppa. Tilaisuus sai aikaan varsinaisen yleisöryntäyksen ja kaikki halukkaat eivät meinanneet edes mahtua kahvilan sisälle. Jo perinteeksi muodostunut Sienan Basaari-kesämyyntinäyttely oli Kirmojen aikaan. Viileä Gummeruksen näyttelytila houkutteli ihmisiä helteeltä suojaan. Basaarissa kuultiin myös elävää musiikkia. Siena 25 vuotta –  retrospektiivisen näyttelyn kaupungintalolla elokuussa jurytti Kirsi Tapper. Tasokas näyttely sai paljon kehuja.

Sienan hallituksessa ja säännöissä on tapahtunut muutoksia. Gummeruksella pidetyssä syyskokouksessa valittiin hallituksen jättävän Eija-Liisa Ahon tilalle uudeksi jäseneksi Tekla Piispanen. Vanhoina jäseninä valittiin jatkamaan; Päivi Siikamäki, Sirkku Ahola, Kaisa Ilola, Anneli Myllylä, Suvi Hyppönen (rahastonhoitaja, sihteeri), Marja Rämänen (varapuheenjohtaja), Heini Tenokoski (puheenjohtaja). Pitkään vireillä ollut Sienan sääntöuudistus on valmistunut. Uusien sääntöjen mukaan pidetään vain yksi sääntömääräinen yleiskokous keväisin. Sienan jäsenyys raukeaa, jos jäseneltä on jäsenmaksuja maksamatta kolmelta viimeiseltä vuodelta. Olethan siis tarkkana jäsenmaksua maksaessa, että jäsenyys ei vain pääty osaltasi. Juuri sinua tarvitaan mukaan toimintaan! Jäsenmaksu tulevalle vuodelle 15,- euroa, jonka voi maksaa 04.02.2011 mennessä tilille Op 510200-23311. Maksaessa laita viestiksi jäsenen nimi ja osoite. Jurytysmaksu koko vuodelle on 5,- euroa.

Talvinäyttely on esillä Saarijärven kaupungintalolla 07.-26.02.2011 teemalla ”Unelmia”. Juryttäjänä toimii Alberto Ferretti. Teokset 1-5 kappaletta, vuosilta 2008-2011, tuodaan ripustusvalmiina kaupungintalolle ma 06.02. klo 9.00-11.00. Jokaisessa teoksessa on oltava teostietolomake valmiiksi täytettynä. Lomake löytyy tämän kirjeen liitteenä. Voit kopioida lomaketta tarvittaessa ja käyttää tulevissakin näyttelyissä. Lomakkeen käyttö helpottaa näyttelyn ripustuksen urakointia.

”Unelmien” avajaisia vietetään 07.02. klo 18.30. Sienan pikkujouluja vietetään hyvässä seurassa Summassaaren Tarvaala-kabinetissa pöytiintarjoillun jouluruoan äärellä ja takkatulen loimussa torstaina 09.12. klo 19.00. Jouluaterian hinta 16,- euroa. Ennakkoilmoittautumiset 30.11. mennessä Suville.

Jo perinteeksi muodostunut Joulubasaari Gummeruksella lauantaina 11.12.2010 klo 10.00-15.00.Ovet avataan klo 9.00 myyjille. Musiikista vastaa heinäkuun basaarista tuttu puolainen viulisti Wojciech Toklowicz yhdessä suomalaisten muusikkoystäviensä kanssa. Basaarissa myynnissä taidetta, käsitöitä, leivonnaisia yms. Ohjelmassa myös arpajaiset & kahvio. Töitä voi laittaa esille seinille ja pöydille. Osallistumismaksu on 5,- euroa/paikka. Ennakkoilmoittautumiset 30.11. mennessä Suville. Syyskokouksessa ehdotettiin, että Seuran kunniajäseneksi valittaisiin pitkänlinjan kulttuurin tukija ja edistäjä. Uusi kunniajäsen Anja Suominen on mahdollistanut Saarijärvellä monen taiteentekijän tuoda töitään esille Cafe Picasson tiloissa.

Ensi kesälle on suunnitteilla yhteistyössä paikkakunnan eri kulttuuritoimijoiden kanssa yhteinen kulttuuritarjonnan voimannäytös. Kesäkuusta elokuuhun kestävä jurytetty kesägallerianäyttely, tapahtumat, tempaukset, työnäytökset, huutokaupat, musiikki, teatteri, hyviä tarjoiluja unohtamatta tulevat hurmaamaan paikalliset asukkaat ja vierailevat matkailijat ensi kesänä. Mukana toiminnassa ainakin Saarijärven museo, Art Hysteria, Talangi, Pub Greendoor, Kafe Kardemum, Saarijärven kameraseura ja kaikki muut toimijat, jotka vielä mukaan mielivät. Vinkkejä ja ehdotuksia otetaan vastaan.

Tervetuloa mukaan toimintaan!

Heini Tenokoski / Puheenjohtaja / 040-5031801

Suvi Hyppönen / Sihteeri / 040-8320364