Valikko Sulje

16.12.2015

Sienan 30-vuotishistoriikki julkaistiin 16.12.2015 Saarijärven museolla

Sienan puheenjohtaja Heini Tenokosken puhe tilaisuudessa:

 

Vuonna 1985:

Guns`s Roses perustettiin

Inarinjärvestä etsittiin neuvostoliittolaisen ohjuksen osia

Etiopiassa oli nälänhätä

Suomessa alkoivat sokeripalarokotukset poliota vastaan

Talbot-henkilöautojen valmistus loppui Uudessakaupungissa

Toisen maailmansodan päättymisestä tuli kuluneeksi 40 vuotta

Titanicin hylky löydettiin 73 vuotta uppoamisen jälkeen

Kymppitonnin ensimmäinen jakso esitettiin televisiossa

Saarijärven taiteilijaseura Siena perustettiin

 

On olemassa sellaisia ihmisiä, jotka suunnittelevat ja visioivat. Sitten on sellaisia ihmisiä, jotkaeivät paljon puhele mutta saavat tekevillä käsillä paljon aikaiseksi. Ja sitten on sellaisia ihmisiä, jotka auttavat nämä kaksi edellä mainittua ihmisryhmää löytämään toisensa.

 

Ihminen elää vahvasti hetkessä. Hommasta toiseen rämpiessä tulee harvoin miettineeksi, että tällä tekemisellä saattaa olla suurempaakin merkitystä ja joku jälkipolvista saattaa olla jopa kiinnostunut siitä, mitä aikanaan on tehty.

 

Sienan toiminnassa kulkee rinnakkain kaksi ulottuvuutta; raportoitu tekeminen ja oikea tekeminen. Kun innoissaan päätetään järjestää yllättäen jotain toimintaa, ei kukaan höyrypäissään  välttämättä muista kirjata sitä kokouspäiväkirjaan. Tekemisen lomassa sitä miettii , että kyllähän tämä nyt meille mieleen jää, että kuka teki, mitä teki, missä teki, milloin teki ja miksi ihmeessä tekikään. No voin kertoa, että ei muista! Ei vaikka olisi valokuva muistin virkistämiseksi.

 

Raportoitu tekeminen ei kata sitä kaikkea toimintaa, jota 30 vuoden aikana on ollut mutta siitä saa kuitenkin jonkinlaisen käsityksen, mistä Sienassa on kyse. Onneksi asioita on muistettu kirjata muistiin.

 

Saarijärven museolle valtavan suuret kiitokset siitä, että viipale paikallista taidehistoriaa on saatu talteen. Sienalaisille kiitos siitä, että rikastutatte maailmaa taiteellanne. Kaiken lähtökohtana on ihmisen tarve tehdä käsin, käsittää ympäröivää elämää.  … Toivotan teidät kaikki lämpimästi tervetulleeksi Sienan 30-vuotishistoriikin julkistamistilaisuuteen.

 

 

***** Museon kanssa yhteistyössä tehtyä historiikkia voi ostaa Saarijärven museosta.*****

 

 

………………………………………………………………………………..

Saarijärven taiteilijaseura  Siena 1985-2015

 

Historiikin julkistamistilaisuus pidetään
keskiviikkona 16.12.2015 klo 18.00
Saarijärven museossa, (Herajärventie 2).
Lämpimästi tervetuloa!