Valikko Sulje

Saarijärven keskustassa olevan puistikon koivut kertovat meille tarinoita. Ne heiluttelevat tuulessa paksuja runkojaan, tervehtivät meitä keväällä hennon vihreillä silmuillaan ja puuseisovat arvokkaina ja ylväinä tuimassa pakkasessa. Millaisia tarinoita koivut meille kertovat? Miltä kuulostaa kun puu nauraa? Millainen ääni syntyy surullisesta puusta? Mikä on puun lempiväri?

Sinua tarvitaan tuomaan puun ääni kuuluviin! Rakenna tuulivoimalla toimiva äänikone eli tuulikello tai tuuliviiri, joka voidaan ripustaa koivunoksaan ja jossa se voi tuottaa keksimääsi ääntä tai liikettä. Ääni voi olla huomaamaton, kaunis, raastava, kliksuttava, poksuttava tai kahiseva; kunhan ääntä kuuluu. Tuuliviiri voi liikkua mahdollisimman sulavasti, rimpuillen, lepatellen tai hulmuten; kunhan liikettä syntyy. Tuuliteoksen koolla ei ole väliä. Se voi olla hyvin yksinkertainen tai varsin monimutkainen.

Tuulikellon tai tuuliviirin rakennusmateriaalina tulee käyttää vain kierrätysmateriaalia tai valmiina luonnosta löytyviä materiaaleja. Eri osien yhteen liittämiseen voit käyttää ostettua materiaalia (rautalangat, narut jne.) Tee tuuliteoksestasi niin kestävä, että se pysyy kasassa niin rajussa tuulessa kuin sateessa, sekä ukkosessa että paahtavassa auringonpaisteessa.

Puu puhuu -projekti liittyy Saarijärven taiteilijaseura Sienan Törkeen tärkeetä –näyttelyyn joka on esillä Saarijärven museossa 24.4. – 7.6.2009. Näyttely tarjoaa tuuliteosten

rakentajille ideoita ja oivalluksia ympäristöön ja kestävään kehitykseen liittyvissä aiheissa.

Tuuliteokset tulee kuljettaa Saarijärven kaupungintalon takana sijaitsevaan puistikkoon maanantaina 11.5.2009 kello 9.00-14.00 välisenä aikana. Teokset ovat nähtävissä ja kuultavissa puistikossa toukokuun viimeiseen päivään saakka. Viimeisenä näyttelypäivänä oman työnsä voi käydä noutamassa puistikosta pois. Töitä, joita ei noudeta, ei varastoida. Järjestäjät eivät vastaa teoksille mahdollisesti tapahtuvista vahingoista.

Virikkeeksi:

Sirkku Aholan rakentamia tuulikelloja, joiden materiaalina on käytetty romumetallia.

tuulikelloja1 tuulikelloja2

Tuulikellojen -ja viirien rakennusmateriaalina voi käyttää kaikkea ulkoilmassa kestävää kierrätystavaraa. Kaikki pieni ja suuri tilpehööri kannattaa etsiä ja hyödyntää työskentelyssä. Teoksen voi toteuttaa myös pari –tai ryhmätyönä.

Antoisia oivaltamisen hetkiä. Puut odottavat juuri sinun teostasi!

Siena ry | Saarijärven museo | Maaseudun sivistysliitto | Kiepura Oy | POKE