Valikko Sulje

Näyttelykutsu kuvanveistäjille ja kuvanveiston harrastajille

 

Saarijärven museon ystävien Galleria Ahku aloitti toimintansa Kovalla Innolla -näyttelyllä kesä–elokuussa 2021. Näyttely sai hyvän vastaanoton ja yli 1000 kävijää. Ahkun toiminta jatkuu kuvanveistonäyttelyllä, joka kestää joulukuun puoliväliin saakka. Näyttely perustuu kuvanveistoharrastajille suunnattuun vapaaseen tarjontaan ja mahdollisesti muutamaan taiteilijakutsuun.

 

Jos siis olet Saarijärven kuvanveiston kesäkurssin tai Pielaveden-Keiteleen, Saarijärven, Viitasaaren tai Äänekosken kansalaisopiston kuvanveistokurssin harrastaja, voit tarjota näyttelyyn 3–5 kursseilla syntynyttä taideteostasi (yksittäistä teosta tai teossarjaa). Teosten ikää ei rajata. Koska kyse on yhteisnäyttelystä, taiteilijan on tärkeää kiinnittää erityistä huomiota teossarjan yhtenäisyyteen. Jos kyse on tilateoksesta, installaatio-ohje on tärkeä.

 

Teoksia otetaan vastaan Galleria Ahkussa torstaina 21.10.2021 klo 12–17 ja lauantaina 23.10.2021 klo 12–17. Teosten jättämisen yhteydessä täytetään sopimuslomake. Mikäli teokset ovat myytävänä, niistä on ilmoitettava hinta ja annettava pankkiyhteys mahdollista tilitystä varten. Myyntiprovisio on 20 %. Talkoolaisten (vähintään viisi työpäivää) provisio on 10 %. Taiteilijoilta ei peritä näyttelypalkkiota, eikä teoksia vakuuteta järjestäjän toimesta.

 

Näyttelyn kuraattori valitsee näyttelyyn tulevat taideteokset tarjottujen teosten pohjalta. Näyttelystä poisjääneet teokset pitää noutaa galleriasta keskiviikkona 27.10.2021 klo 12–17.

 

Näyttelyn kuraattorina toimii kuvanveistäjä Radoslaw Gryta ja näyttelyn järjestää Saarijärven museon ystävät yhteistyössä Saarijärven taiteilijaseura Sienan kanssa. Yhteistyössä on mukana myös kuvanveistokurssien opettaja Alberto Ferretti.

 

GALLERIA AHKU

Oppitie 2 / Paavontie 30, 43100 Saarijärvi
www.samunystavat.fi

www.facebook.com/ahkugalleria

www.instagram.com/ahkugalleria

 

 

LISÄTIETOA NÄYTTELYSTÄ

Saarijärven museon ystävät ry
Puheenjohtaja Eeva Kuusela
eevamariakuusela(at)gmail.com
044 091 7299

 

Janne Timperi
timberg(at)kapsi.fi
040 680 7840