Valikko Sulje

Syksyinen tervehdys!

 

Katsaus kuluneeseen vuoteen

Kokoonnuimme toukokuussa vuosikokouksen merkeissä Wanhaan pappilaan syömään hyvin ja suunnittelemaan tulevaa. Kokouksessa valittiin hallitus tälle toimintakaudelle.

Hallituksessa kaudelle 2015-2016

uutena; Otto Kuparinen, vanhoina jatkavat; Anneli Myllylä, Outi Ruuska, Tekla Piispanen, Eeva Tannermäki (tiedotusvastaava), Marja Rämänen (varapuheenjohtaja), Suvi Hyppönen (sihteeri), Heini Tenokoski (puheenjohtaja).

 

Kurssit, työpajat ja näyttelyt

Kesän aikana Siena oli mukana järjestämässä kuvanveistokurssia yhteistyössä kansalaisopiston kanssa. Radoslaw Gryta opasti erilaisiin kuvanveistotekniikoihin ja muun muassa kiven erilaiset työstötavat tulivat tutuiksi. Kuvanveistokurssia varten Siena sai avustuksen Heralan taidesäätiöltä. Heinäkuun aikana Siena järjesti Saarijärven kaupungin myöntämän avustuksen voimin neljä päiväisen työpajasarjan. Lounashuone& Pitopalvelu PikkuEmännännän terassilla eri ikäiset taiteesta kiinnostuneet pääsivät kokeilemaan taiteen tekemistä. Heinäkuun ajan Sienan kesänäyttely oli esillä PikkuEmännän galleriatilassa. Vuoden alusta vuoden loppuun on kiertueella myös Sammakkokangas Oy:n ja Sienan yhdessä organisoima kierrätystaidenäyttely.

 

30-vuotis juhlanäyttely

Ensi vuonna vietettävä Sienan 30-juhlavuosi lähenee vauhdilla. Juhlan kunniaksi sienalaiset esittäytyvät Saarijärven museossa museon kanssa yhteistyössä järjestettävässä juhlanäyttelyssä, joka on osana Keski-Suomalaisen kuvataiteen teemavuotta. Sienan näyttelyn nimi on Ruuhkavuodet ja se on esillä Saarijärven museolla 19.2.-31.5.2015. Näyttelyn jyryttävinä taiteilijoina toimivat yhteistyössä Tiina Pyykkinen ja Dave Berg. Teosten vastaanotto on Saarijärven museolla maanantaina 9.2.2015 kello 8.30-20.00. Jos et pääse toimittamaan teoksiasi tuona aikana ota yhteyttä puheenjohtaja Heiniin. Teoksia voi tuoda jyrytettäväksi 1-3 kpl/taiteilija. Teosten ikä max. 5 vuotta tai jos ovat vanhempia, niiden on oltava sellaisia, jotka eivät ole ennen olleet esillä näyttelyissä. Teosten on oltava ripustusvalmiita tai näytteilleasettamiskunnossa. Koko Saarijärven museon tontti on sienalaisten käytettävissä näyttelyn rakentamiseen. Myös ulos asetettavat teokset ovat tervetulleita. Installaatioita varten jyryttäjät tarvitsevat 1:1 suunnitelmat rakennettavasta teoksesta. Liikkuvasta kuvamateriaalista jyryttäjät tarvitsevat synopsiksen ja jos kuvamateriaali on pitkä, on siitä leikattava 30 minuuttinen esittelykooste.

Sienan jäseniltä ei peritä ripustus/käsittelymaksua jos jäsenmaksu on maksettu vuodelle 2015. Jos jäsenmaksu on maksamatta, peritään teosten tuonnin yhteydessä 20 euron ripustusmaksu.

Jäsenmaksu vuodelle 2015 on 15 euroa. Jäsenmaksun eräpäivä on 31.1.2015.

Sienan tilinumero vuoden 2015 jäsenmaksun maksamista varten: FI06 5102 0020 0033 11

 

Toimitettavissa teoksissa on jokaisessa erikseen oltava seuraavat tiedot:

Teostiedot

Taiteilijan nimi

Teoksen nimi

Vuosi

Tekniikka

Teoksen mitat

Hinta

 

 

Teosten vakuuttaminen

Teoksia ei vakuuteta erikseen näyttelyn järjestäjän toimesta. Teoksia toimittaessa palauta allekirjoitettuna tämän kirjeen alaosassa oleva vastuuvapaussopimus.

 

Näyttely menneiltä vuosilta

Ruuhkavuodet näyttelyn kanssa samaan aikaan on esillä Sienan näyttely vuodelta 1995. Näyttely, jonka Mannilan taidesäätiö sekä Beda, Katri ja Aune Heralan säätiö ostivat yhteisostona ja lahjoittivat Saarijärven museon taidekokoelmiin, laitetaan esille kaupungintalon näyttelytilaan helmikuun ajaksi.

 

Juhlajulkaisu

Juhlavuoden kunniaksi ollaan julkaisemassa näyttelyluettelo Ruuhkavuodet-näyttelyn tiimoilta. Julkaisuun liitetään kuvia ja tekstiä Sienan toiminnasta. Pyydämmekin nyt, että kaikki, joilla on tarinoita Sienasta tai kuvia Sienan toiminnasta toimittaisivat niitä Saarijärven museolle 23.1.2015 mennessä. Materiaalia voi viedä suoraan paikan päälle tai laittaa menemään sähköpostilla: kari.kotilainen@saarijarvi.fi. Myös postin kautta voi laittaa kuvia tai tekstiä menemään osoitteella: Saarijärven museo, Herajärventie 2, 43100 Saarijärvi. Kuoreen merkintä Sienan materiaalia.

 

Taidematka

Äänekosken taiteilijaseura on järjestämässä taidematkaa Didrichsenin taidemuseoon Edward Munchin näyttelyyn Elämän tanssi. Matkaan kohti Helsingin Kuusisaarta lähdetään Saarijärveltä lauantaina 15.11.2014. Hinta on 45€ ja se sisältää kyydin ja lipun Munchin näyttelyyn. Ilmoittautumiset 31.10. mennessä Mirja Kaipiolle sähköpostilla mirja.kaipio@r-wood.net tai puhelimitse 040-5879629.

 

Sähköinen jäsenkirje

Jos haluat saada jäsenkirjeet jatkossa sähköisessä muodossa, laita puheenjohtajalle tai sihteerille sähköpostiin pyyntö sähköiseen aikakauteen siirtymisestä.

 

Terveisin

puheenjohtaja Heini Tenokoski sihteeri Suvi Hyppönen heini.tenokoski@karstula.fi suvi-tuulikki.hypponen@pp.inet.fi

040-5031801 040-8320364

www.siena.fi

 

Vastuuvapaussopimus (Palauta teoksia tuodessa museolle)

Saarijärven taiteilijaseura Siena ry:n juhlavuoden näyttely Ruuhkavuodet Saarijärven museossa 19.2.-31.5.2015.

Olen tietoinen, että teoksiani ei ole erikseen vakuutettu näyttelyn järjestäjien toimesta.

Päivämäärä:_____________________________

Allekirjoitus:_____________________________

nimenselvennys:__________________________